Skvělý obrat ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková znovu ukázala, že je velkou bojovnicí! Ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane dokázala s Italkou Robertou Vinciovou zvrátit nepříznivý vývoj zápasu a po ztrátě první sady si následující dva sety uzurpovala pro sebe a po vítězství 3:6, 6:2, 6:2 je mezi nejlepšími čtyřmi tenistkami tohoto podniku.

Začátek se pro českou ranařku nevyvíjel dobře a první set nakonec ztratila v poměru 3:6. Pak si poprvé v této sezoně na kurt zavolala kouče Davida Kotyzu, změnila strategii a rázem začala v zápase dominovat. Už tolik nezaměstnávala bekhend soupeřky, zlepšila úspěšnost prvního servisu a to byl pevný základ, na kterém Karolína postavila svůj obrat.

„Byl to těžký zápas, pořádně jsem se zapotila. Pořád jsem věřila, že to zvládnu.“ - Karolína Plíšková

Aktuálně šestá hráčka světového žebříčku Karolína Plíšková si sebejistě držela svůj servis, naopak při podání Italky se často nabízely obrovské šance. Celkem pětkrát v zápase si Karolína na příjmu vypracovala náskok 40:0, celkem měla k dispozici 18 brejkbolů a 5 jich proměnila. Pomohla si i 11 esy a zkušenou Vinciovou porazila ve třetím vzájemném zápase poprvé v kariéře.

Karolína potvrdila, že je specialistkou na třísetová dramata, tohle byl její 53. zápas v kariéře, kdy o vítězství rozhodla až v rozhodující sadě. V dalším kole může dojít na reprízu finále loňského US Open s Němkou Kerberovou, která ale nejprve musí zvládnout zápas se Svitolinovou.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři