První finále roku 2017

Paráda! Karolína Plíšková hned na svém prvním turnaji v sezoně postoupila do finále. V australském Brisbane vyřídila i čtvrtou soupeřku, která se jí postavila do cesty – Elinu Svitolinovou 6:2, 6:4, V zítřejším finále narazí na Alizé Cornetovou, které v semifinále vzdala Španělka Muguruzová. 

Výkony Plíškové na Brisbane international mají vzestupnou tendenci, zlepšuje se zápas od zápasu a dnes to znovu potvrdila. V prvním setu dominovala od začátku do konce a svou soupeřku z Ukrajiny předčila ve všech ohledech a úvodní sadu získala za 32 minut v poměru 6:2.

Druhý set už byl o něco vyrovnanější, v něm si obě hráčky celkem pohodlně držely podání až do stavu 3:3, kdy Karolína dokázala ovládnout Tildenův gem a o získaný brejk už nepřišla. Na servisu předvedla jen málo vídaný výkon. Z 28 prvních podání získala 27 míčů! I ve hře od základní čáry byla dostatečně přesná i agresivní a dnes nebyla k poražení.

„Jsem nadšená, že jsem ve finále. Skvělý začátek nového roku. Dnes jsem hrála opravdu dobře.“ - Karolína Plíšková

Karolína tak bilanci vzájemných zápasů navýšila už na 5:0 a hned na prvním turnaji nové sezony postoupila do finále. Finálovou účast si přípíše poprvé od loňského US Open. Zítřejší soupeřkou bude Francouzska Cornetová a bude to teprve druhý vzájemný zápas. Ten první v roce 2013 Karolína v Číně prohrála, teď je ideální čas na odplatu. Karolínu čeká 17. finále v kariéře, zatím má bilanci 6 výher a 10 porážek.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři