Karolína si před Australian Open věří

Karolína Plíšková zahájila sezonu 2017 senzačně. Hned na prvním turnaji v Brisbane triumfovala a před začátkem úvodního grandslamu z ní čiší sebevědomí. Na Australian Open touží zopakovat úspěch z New Yorku, kde loni prolomila grandslamové prokletí a zahrála si finále. 

Po triumfu v Brisbane jste měla týden volna. Jak se cítíte před startem úvodního grandslamu? Myslíte si, že jste dobře připravená na start turnaje?
Neměla jsem volno celý týden, odpočívala jsem pouze dva dny a poté jsem začala s tréninkem tady v Melbourne. Cítím se velmi dobře, tréninky probíhaly vcelku úspěšně a spolu s mým týmem jsme ladili formu na úvodní zápas, který jsem měla hrát už v pondělí. Nakonec budu hrát ale až v úterý, takže máme ještě trošku času, ale já věřím tomu, že jsem už teď dobře připravená.

Jak se tady v Melbourne cítíte na kurtu? Vyhovují vám zdejší podmínky?
Několikrát jsem trénovala na menších dvorcích, které jsou opravdu dost rychlé, což mi vyhovuje. Na větších kurtech to je o trošku pomalejší, ale i tak je to pro mou hru vcelku přijatelné. Vyhovuje mi to, tak snad to tak bude i v zápasech, uvidíme.

Změnilo se něco v Česku poté, co jste vloni hrála finále US Open? Pocítila jste velký příliv fanoušků a nárůst pozornosti?
To si nemyslím. Mám fanoušky, kteří mě podporují, za což jsem jim vděčná, ale je to stále stejné jako předtím. Nejsem si jistá, kolik lidí u nás v Česku sleduje US Open, ale řekla bych, že ne tolik. Velkou změnu jsem pocítila poté, co jsme vyhrály Fed Cup, to pak bylo opravdu hodně znát. Fed Cup je v Česku hodně sledovaný, je to největší ženská tenisová událost, o kterou se Češi hodně zajímají.

„Někde v její hlavě dřímá šampionka. Jen ji potřebujeme najít a probudit.“ - David Kotyza

Změnila se nějak vaše příprava na grandslamové turnaje?
Teď před Australian Open probíhá ta příprava téměř stejně, jako probíhala vloni před US Open. Tehdy jsem také vyhrála turnaj v Cincinnati a odhlásila se z New Havenu, abych měla více času na odpočinek a pak na trénink. Chtěla jsem být tehdy dobře připravená na grandslam a teď je to stejné. V Brisbane jsem odehrála řadu dobrých zápasů, vyhrála jsem a neviděla jsem důvod, proč bych měla hrát další turnaj, proto jsem nejela do Sydney. Řekla bych, že by to i vzhledem k podmínkám, které tady v Austrálii panují, bylo dost riskantní a já rozhodně nechtěla nic podcenit. Vloni to v New Yorku zafungovalo, tak uvidíme, jak to půjde tady. Grandslamy jsou ale nejdůležitější turnaje, a proto se tomu snažím vše přizpůsobobit.

Na jakém grandslamu máte podle vašeho názoru největší šanci na vítězství?
Teď bych asi měla říct US Open, protože tam jsem minulý rok prolomila grandslamovou smůlu a hrála ve finále. (smích) Myslím ale, že mám šanci téměř všude, nejmenší asi na antuce na French Open.

Po výhře v Brisbane patříte mezi jednu z favoritek tohoto turnaje, vnímáte to také tak?
Já bych rozhodně neřekla, že jsem favoritkou turnaje. Je tu spousta hráček a každá z nich chce na grandslamu uspět, takže nemá cenu teď hovořit o tom, kdo je nebo není favoritkou. Já chci jít krok za krokem. Teď znám soupeřku pro první kolo, takže mým cílem je se co nejlépe připravit na úvodní utkání a pak uvidíme, jak to bude dál. Myslím, že je tu řada hráček, které jsou lepší než já. Rozhodně to bude velký boj, protože každá z nás je nadšená, že tu může být, a každá z nás chce dosáhnout co nejlepšího výsledku. Všechny jsme teď hodně dřely a každá z nás to chce přetavit v úspěchy na turnajích.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři