Famózní obrat proti Ostapenkové

Karolína Plíšková už byla jednou nohou v letadle směřujícím do Prahy, nakonec ale v Austrálii na úvodním grandslamu pokračuje! Ve třetím kole turnaje v Melbourne to ale byla s Jelenou Ostapenkovou bitva jako hrom, kterou česká tenistka rozhodla až ve třetím setu v poměru 10:8.

Devatenáctiletá Lotyška hrála výborně, neuvěřitelně agresivně a v úvodní sadě se prostřílela k vítězství 6:4. Pak se zvedla i česká ranařka a za 20 minut nadělila bývalé šampionce wimbledonské juniorky kanára. Největší drama ale mělo teprve přijít.

V rozhodujícím setu byste se u fanoušků Plíškové krve nedořezali. Karolína byla dole, dvakrát ztratila svůj servis a čelila nepříznivému stavu 2:5. V tu chvíli už se jí hlavou honily myšlenky na nejbližší letecký spoj. „Hrála skvěle, mnohem líp, než když jsme se utkaly loni v Cincinnati. Hodně se zlepšila,“ věděla Plíšková a zdálo se, že prokletí třetího kola na Australian Open ani letos neprolomí.

Pokud ale někdo Karolínu za tohoto stavu odepsal, šeredně se přepočítal. Bojovnice z Loun se i díky náhlému zhoršení výkonu soupeřky impozantním způsobem vrátila zpátky do zápasu, vyhrála čtyři gemy v řadě. „Sama jsem začala víc věřit po snížení na 3:5. Když jsem si pak podržela servis, dostala jsem se zpátky do hry.“ Za stavu 6:5 si dokonce vypracovala mečbol. Ten sice ještě neproměnila, ale bylo jen otázkou času, kdy přijdou další. Plíšková skvěle servírovala, celkem nasázela 19 es a svou druhou šanci na ukončení zápasu při podání soupeřky už využila.

Karolína Plíšková tak po výsledku 4:6, 6:0, 10:8 poprvé v kariéře zůstává v Melbourne do druhého týdne, v boji o čtvrtfinále ji čeká domácí Gavrilovová, kterou požene vpřed frenetická atmosféra. Na tu je ale Karolína zvyklá, třeba ze zápasů Fed Cupu. „Vrátím se ke svému útočnému stylu,“ slibuje Plíšková, která díky svým výkonům v Melbourne poskočila už na třetí místo světového žebříčku. Zatím.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři