Karolína svůj zápas zvládla, ve Fed Cupu srovnáno na 1:1

Fedcupová bitva se Španělskem je po sobotě vyrovnaná 1:1. Barbora Strýcová nejprve prohrála ve třech setech s Garbiňe Muguruzaovou, pak si ale svůj zápas pohlídala česká jednička Karolína Plíšková. Ta porazila Laru Arruabarrenaovou 6:4, 7:5.

Fedcupové klání se do Česka vrátilo po roce a čtvrt, naposledy před domácím publikem tým kolem Karolíny Plíškové zvládl finálovou bitvu s rukými tenistkami v pražské O2 areně. Od té doby se ale situace změnila, tentokrát před vyprodanou halou v Ostravě jsou české tenistky proti Španělkám papírovými favority.

Karolína se dokázala dobře popasovat s nelehkou úlohou jedničky, od které nikdo nečekal nic jiného než „povinný“ bod. Nepředvedla sice nějak strhující výkon, ale hrála přesně to, co potřebovala. V zápase proti Arruabarrenaové prožila jen jedinou kritickou pasáž a to ve druhém setu, kdy poprvé přišla o svůj servis a čelila dokonce setbolu.

Plíšková si s tím poradila bez problémů. „Byla jsem rozhodnutá, že do toho půjdu. Zahrála jsem aktivně a ona mi to nevrátila. Takže fajn.“ Karolína tak pošetřila síly pro nedělní bitvu jedniček, tedy na souboj proti Muguruzaové, který v Ostravar Areně začíná ve 13 hodin.

Vyhrát, to byla povinnost. I když jsem nehrála bůhví jaký tenis, bod se počítá. Myslím, že stav 1:1 po sobotě je dobrý. „ - Karolína Plíšková

S aktuální sedmou hráčkou světového žebříčku Karolína vyhrála čtyři poslední vzájemné zápasy. Loni se s Muguruzaovou utkaly dvakrát, Plíšková se radovala v Cincinnati i na turnaji mistryň v Singapuru, kde předvedla neuvěřitelný obrat. V rozhodujícím setu totiž prohrávala už 0:4 a 2:5, přesto se nevzdala a po dramatickém průběhu zvítězila 7:5.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři