Karolína Plíšková je ve finále turnaje v Dauhá

Jako ve filmu Perný den si dnes v Kataru musela připadat Karolína Plíšková. Ta se během jediného dne stihla prokousat dvěma koly až do finále prestižního turnaje! Česká tenisová jednička nejdřív smetla Číňanku Shuai Zhang, se kterou kvůli dešti hrála skoro sedm hodin, a vzápětí v semiifnále poprvé kariéře udolala Dominiku Cibulkovou.

Karolína hraje letos famózně. Vyhrála turnaj v Brisbane, na Australian Open došla poprvé do čtvrtfinále a vyhoupla se na třetí místo žebříčku WTA. Výbornou formu potvrdila ve Fed Cupu a ve spanilé jízdě pokračuje i v Dauhá. Proti Zhang to byla jednoznačná záležitost, Karolína vyhrála 6:2, 6:0.

Pak už se servíroval hlavní chod – tradiční slovenská pochutina – Dominika Cibulková. Ta doposud s českou ranařkou vyhrála všechny tři předchozí zápasy, ale to už neplatí. Světovou pětku zdolala v náročných větrných podmínkách ve třech setech 6:4, 4:6, 6:3 a postoupila do svého 18. finále v kariéře a bojovat bude o 8. titul!

„Byl to hodně těžký den, ale se šťastným koncem. Mám toho dost, ale když se vyhrává, tak se únava vstřebává líp. Na finále budu připravená.“ - Karolína Plíšková

Karolína se opět opírala o svou zbraň hromadného ničení, tedy servis. Své soupeřce nasázela 21 es a tenhle ukazatel byl ve vyrovnaném zápase pomyslným jazýčkem na vahách. Letošní bilanci má Plíšková oslnivou, z patnácti zápasů prohrál jen jednou! Ve finále se zítra utká s vítězkou ze zápasu mezi Monicou Puigovou a Caroline Wozniackou.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři