Karolína nestačila na Mladenovičovou

Karolína Plíšková na svůj  titul z minulého týdne v Dauhá nenaváže. Česká jednička totiž prohrála ve druhém kole s Kristinou Mladenovičovou, která ji tak oplatila listopadovou porážku z finále Fed cupu a srovnala tak vzájemnou bilanci na 2:2. Utkání trvalo hodinu a čtvrt a Mladenovičová vyhrála po setech 6:2, 6:4.

Karolína šla do zápasu ve velké pohodě, s letošní oslnivou bilancí 15:1 v zádech. Do karet ji hrál i fakt, že poslední vzájemnou epickou bitvu vyhrála v poměru 16:14 ve třetím setu. Tentokrát se ale české tenistce nedařilo podle představ. V zápase se dlouho nemohla dostat do rytmu a soupeřka naopak předvedla výkon na hranici svých možností.

Přestože se Plíškové nedařilo přiblížit se ke svému obvyklému hernímu standardnu, nevzdávala se. Především druhý set byl velmi vyrovnaný. Karolíně se Francouzku konečně podařilo brejknout a další příležitosti se objevily za stavu 4:5, kdy měla Mladenovičová zápas doservírovat. Brejkové šance ale zůstaly nevyužity a Karolína Plíšková se tak s turnajem v Dubaji rozloužila ve druhém kole.

Plíšková si může alespoň řádně odpočinout před velkými podniky Premier Mantadory v Indian Wells a Miami. Tuhle pauzu vítá i kouč David Kotyza, který se v následujících dnech plánuje zaměřit na kvalitní trénink a vylepšení některých herních situací.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři