Příprava před prestižními turnaji v Americe

Příprava Karolíny Plíškové na turnaje Mandatori v Americe je v plném proudu. Karolína měla po návratu z Dubaje pár dní volna, které využila k regeneraci a setkání s nejbližší rodinnou. Teď už je ale zase v plném zápřahu a před víkendovým odjezdem do Spojených států pilně pracuje na úderech i kondici. 

Karolína má začátek roku vynikající. Momentálně disponuje bilancí 15:2 a nad krbovovou římsou se třpytí dvě zbrusu nové trofeje za tituly v Brisbane a Dauhá. Tempo je ale nadále vražedné a teď už probíhá příprava na další důležitou část sezony, samozřejmě pod vedením tenisového kouče Davida Kotyzy, který se na týdenní přípravný blok vyloženě těšil. „Je to poprvé, kdy máme s Kájou k dispozici alespoň týden času na poctivou přípravu, protože v zimě byla nemocná,“ raduje se zkušený trenér.

Režim Karolíny je teď jasný – týden tréninku v domácích podmínkách, skoro týden pak v dějišti turnaje. „Už minulá sezona ukázala, že Karolína po kvalitním přípravném bloku podává dobré výkony. Doufejme, že se tento model znovu osvědčí,“ vzpomněl Kotyza loňské úspěchy ze Cincinnati a US Open, které následovaly právě po delším tréninkovém drilu.

V Indian Wells se Karolíně loni hodně dařilo, postoupila tam do semifinále dvouhry, kde po velkém boji vypadla s Azarenkovou. Ve čtyřhře si po boku Julie Görgesové dokonce zahrála finále. Deblová dobrodružství už se jí ale v této sezoně týkat nebudou. Karolína se s trenérem Kotyzou dohodla, že se bude soutsředit výhradně na singl. „Bylo to společné rozhodnutí s koučem. V deblu jsem sice měla výborné výsledky a byl pro mě dobrou průpravou i pro singl, ale veškerou energii chci dávat do dvouhry. Věřím, že je to správný krok,“ říká Karolína Plíšková.

Po prestižním podniku v Indian Wells se hraje také významný turnaj v Miami, v obou městech chce Karolína Plíšková zanechat dobrý dojem a potvrdit skvělou aktuální formu. V této sezoně zatím prohrála jen dva zápasy a těší se nejlepšímu začátku roku v kariéře.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři