Drama hned na úvod, Karolína po boji postupuje

Jednoduché to rozhodně nebylo, ale tahle napínavá bitva měla šťastný konec. Karolína Plíšková svůj úvodní zápas v Kalifornii zvládla, když otočila duel s olympijskou vítězkou Monicou Puigovou a po setech 1:6, 6:4, 6:4 postoupila do třetího kola.

Vítězka dvou letošních turnajů v Brisbane a v Dauhá Karolína Plíšková se na kurtu představila poprvé od vyřazení od Mladenovičové v Dubaji, které se konalo před dvěma týdny. A ideálně nevstoupila ani do utkání v Indian Wells proti Monice Puigové. Jenže prohrát poprvé v sezoně dvakrát po sobě? To favorizovaná Češka odmítla!

Karolínu zrazoval především její nejlepší úder – servis. V prvním setu si neudržela ani jedno ze čtyř podání a po půl hodině zpytovala svědomí po prohraném setu v poměru 1:6. „Nemá cenu si nic nalhávat, dnes jsem se na kurtu dlouho hledala. Ale důležité je zvládat i zápasy, ve kterých nefunguje všechno podle plánu,“ hodnotí své vystoupení Plíšková.

Plíšková přišla popáté v řadě o svůj servis i na začátku druhého setu, pak se ale začala postupně zvedat a vynutila si rozhodující sadu. „Pořád jsem věřila, že to můžu otočit. Snažila jsem se být pozitivní a doufala jsem, že se moje hra zlepší,“ prohlásila Karolína Plíšková krátce po zápase.

A na slova české jedničky skutečně došlo. Puigová navíc ztratila na jistotě a začala kupit nevynucené chyby. Toho Karolína využila dokonale. V rozhodujícím setu s ní nezamával ani stav 0:3, ziskem pěti gamů v řadě vývoj otočila a utkání ukončila čistou hru při svém podání. „Spokojená jsem hlavně s výsledkem, byl to hodně těžký zápas. Pevně věřím, že v dalším kole předvedu lepší výkon,“ uzavřela světová trojka, která vylepšila vzájemnou bilanci s Puigovou na 4:0.

Karolína Plíšková v Indian Wells obhajuje semifinále a ve třetím kole se utká s Rumunkou Irinou Beguovou, se kterou jediný dosavadní duel v Toku v roce 2011 prohrála. „Letos hrála v Austrálii se sestrou Kristýnou, vím, že má velmi dobrý bekhend,“ pronesla na adresu své příští soupeřky Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři