Bacsinszky v osmifinále skrečovala

Karolína Plíšková nestrávila na kurtu ani půlhodinu a v Indian Wells postupuje do čtvrtfinále. Její soupeřka Timea Bacsinszky totiž za stavu 1:5 skrečovala. Švýcarská tenistka si stěžovala na problémy se zápěstím. Karolína tak v horkém počasí pošetřila síly na další kolo.

Plíšková hrála těch šest gemů skvěle, její výkon byl minimálně o třídu lepší než v předchozích zápasech v Kalifornii. Výborně servírovala a proti skvělé obranářce Bacsinszké dominovala i ve výměnách. Byla agresivní a zároveň přesná. „Dnes jsem se cítila opravdu výborně. Jistota úderů i práce nohou, všechno fungovalo na jedničku,“ zhodnotila své krátké osmifinálové vystoupení světová trojka.

Karolína Plíšková byla jasnou favoritkou už před zápasem, byť měla se Švýcarkou negativní vzájemnou bilanci 1:2. Ta už je teď vyrovnaná. „Nikdo nemá rád, když postoupí po skreči soupeře, také bych si radši zápas uhrála sama až do konce. Na druhou stranu je fajn, že jsem v tom vedru nemusela hrát třeba tři hodiny,“ našla Plíšková v rychlém konci zápasu pozitiva. „Doufám, že Timea bude brzy v pořádku,“ dodala česká jednička.

Karolína tak pokračuje ve spanilé jízdě sezonou 2017, kdy se až doposud jen dvakrát musela před soupeřkou sklonit. Ve čtvrtfinále narazí na vítězku ze zápasu mezi Ukrajinkou Svitolinovou (vzájemná bilance 5:0) a Španělkou Muguruzovou (5:1). Boj o postup mezi nejlepší čtyřku začne Karolína v 19 hodin kalifornského času, tedy ve 4 hodiny ráno toho českého a sledovat ho budete moct živě na kanále O2 TV Tenis.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři