Plíšková přejela Strýcovou a v Miami je ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková na turnaji v Miami pokračuje v suverénní jízdě. Zatím neztratila ještě ani set, naposledy její formu na vlastní kůži pocítila krajanka Barbora Strýcová. Fedcupovou spoluhráčku Karolína porazila 6:1, 6:4.

Karolína předvedla proti Strýcové zatím nejlepší výkon na turnaji. První set získala za pouhých 2:1 minut, když od stavu 1:1 ztratila jen dva fiftýny. Strýcová si s hrou úspěšnější krajanky absolutně nevěděla rady. „Dnes jsem podala opravdu dobrý výkon, doufám, že moje forma bude mít vzestupnou tendenci  inadále,“ věří česká tenisová jednička.

Plíšková ve druhém setu vedla už 5:2 se dvěma získanými servisy soupeřky v zádech. Strýcová ale dokázala závěr utkání zdramatizovat. Za stavu 4:5 měla tři brejkboly, ale žádný neuvyžila a Plíšková vyhrála 6:1, 6:4. „Jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech. Ten závěr se hodně zkomplikoval,“ neskrývala spokojenost Plíšková.

Karolína bo poku Strýcové několikrát bojovala při zápasech Fed cupu, bok po boku dokonce zařídily rozhodující body v posledních dvou finálových duelech s Ruskem, resp. Francií. „Hrát proti krajance není nikdy lehké, je to náročné psychicky. Často spolu trénujeme, hrajeme fedcup. Ale snažím se na to nemyslet,“ dodala svěřenkyně Davida Kotyzy, která svou letošní bilanci vylepšila na 22:3.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři