Plíšková je v Římě ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková na antuce v italském Římě porazila Timeu Bacsinszkou a zahraje si čtvrtfinále. Na antuce letos poprvé vyhrála dva zápasy po sobě a dnes ve 16:30 se utká s Ukrajinkou Svitolinovou, se kterou ze šesti vzájemných duelů prohrála jen na Hopman Cupu.

Karolína Plíšková začíná ukazovat, že i na antuce dovede předvést tenis té nejvyšší úrovně. Na tomto povrchu se jí sice hlavně na podnicích v Praze a Madridu nedařilo, ale skvělá forma z úvodu sezony je zpět! V Římě nejprve zaznamenala drtivou výhru dvakrát 6:1 nad Američankou Davisovou a set neztratila ani proti Bacsinszké. Švýcarku zdolala v poměru 6:1, 7:5.

I tentokrát se Plíšková vyvarovala nevynucených chyb a večerní utkání na centrálním dvorci ovládla. „Jsem moc spokojená, i s předvedenou hrou. Byl to určitě můj nejlepší letošní zápas na antuce,“ pochvaluje si Plíšková. Rozhodující brejk ve druhém setu zaznamenala za stavu 5:5, pak odvrátila čtyři brejkboly a zápas ukončila.

Švýcarku Bacsinszkou porazila potřetí v řadě a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 3:2. Své osmé čtvrtfinále na antuce na okruhu WTA a první na podniku kategorie WTA Premier 5 si zahraje s Jelinou Svitolinovou. Ukrajinku dokázala už pětkrát porazit, prohrála jen loni na Hopman Cupu. „Pro mě je každý zápas na antuce těžký, Svitolinová má zatím skvělou sezonu. Lehké to určitě nebude, ale když navážu na dnešní výkon, mohla bych uspět,“ říká Karolína.

Pokud tenhle zápas Plíšková zvládne, stane se poprvé světovou dvojkou. Před sebou by měla jen Němku Anqelique Kerberovou.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři