Cítím se dobře, hlasí Plíšková před Roland Garros

Karolína Plíšková se už zítra objeví v dějišti druhého letošního grandslamu – pařížského Roland Garros. Přestože antuka nikdy nebyla jejím nejoblíbenějším povrchem, zdá se, že se blýská na lepší časy. Karolína na turnaji v Římě ukázala, že i na oranžové drti může předvádět tenis na té nejvyšší úrovni. Na prestižním turnaji v Itálii ji ve čtvrtfinále zastavila až pozdější vítězka Jelina Svitolinová.

Po zápase se Svitolinovou jste byla hodně naštvaná, jak s odstupem času hodnotíte svůj výsledek v Římě?

Teď, když už jsem naprosto v klidu, můžu říct, že zápasy v Římě byly těmi nejlepšími, které jsem letos na antuce předvedla. Včetně toho posledního se Svitolinovou, byť to na postup nestačilo.

Jak se před vrcholem antukové sezony cítíte?

Cítím se dobře. Mám pocit, že se moje forma zlepšuje. I pohyb na antuce už je lepší než při prvních dvou turnajích. Dobře jsem potrénovala, tak uvidíme jak to půjde v Paříži.

S jakým výsledkem byste v Paříži byla spokojená?

V Paříži jsem dosud nepřešla přes druhé kolo, takže cíle si rozhodně nedávám přemrštěné. Pokud tuhle bilanci vylepším, budu spokojená.

Máte ráda Paříž?

Je to moc hezké město, ale popravdě mezi mé nejoblíbenější nepatří. Hodně jsem si užila naposledy v Římě, tam se mi opravdu moc líbí. Dýchá tam na vás historie, mají skvělé jídlo. Prostě paráda.

Volných chvil na grandslamech moc nebývá, jak je případně budete trávit?

Rozhodně je nechci trávit v tenisovém areálu. Bydlíme nedaleko kurtů, takže budu na apartmánu odpočívat, třeba číst.

Máte na Paříž nějakou speciální vzpomínku?

Zatím nic extra, tak doufám, že se to letos změní!

Zatím prožíváte životní sezonu, před vrcholem antukové sezony jste v „Race to Singapore“ na druhém místě. Druhá příčka je blízko i ve světovém žebříčku, čemu přisuzujete skvělou letošní formu?

První tři měsíce byly velmi vydařené jak po tenisové, tak po kondiční stránce. Udělala jsem velký kus práce, v mnoha ohledech jsem se zlepšila. Budu v tom chtít pokračovat.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři