Karolína poslala domu Witthöftovou a je v osmifinále

Karolína Plíšková hrála v Paříži poprvé v kariéře třetí kolo a své dosavadní maximum na French Open znovu vylepšila. S Němkou Carinou Witthöftovou strávila na kurtu hodinu a devět minut a po výsledku 7:5, 6:2 postoupila do čtvrtého kola.

Plíšková v roli poslední české zástupkyně v singlu měla proti Witthöftové potíže jen v polovině první sady. Po skvělém úvodu a náskoku 2:0 prohrála naásledující čtyři hr, ale dostala se zpátky do hry. První set nakonec vyhrála 7:5. „První sada byla rozhodující, pak jsem se uvolnila a hrála rychleji,“ konstatovala Karolína.

Druhý set už měla jasně ve své moci, německé soupeřce povolila jen jeden game a duel po 69 minutách ukončila přesnou smečí, což byl její 34. winner v zápase. Plíšková tak v letošním roce oslavila jubilejní 30. výhru.

Na grandslamu si Karolína zahraje osmifinále potřetí za sebou. Průlomové bylo loňské US Open, kde poprvé prošla do druhého týdne a nakonec se zastavila až ve finále. Na začátku tohoto roku v australském Melbourne vybojovala čtvrtfinále.

V osmifinále ji čeká 97. hráčka světového žebříčku Veronica Cepedeová z Paraquaye. „Připravuju se na to, jako kdybych hrála se Serenou. Nechci to podcenit. Na antuce nehraju nejlíp, takže chci prot oudělat sto procent, abych nevypadla,“ řekla aktuální světová trojka.

Na natuce se Plíšková opravdu dlouho nevedlo, ale už turnaj v Římě ukázal, že i na tomto povrchu je schopná podat výkony na nejvyšší možné úrovni. „Vyhrála jsem tady už tři zápasy, sebevědomí roste. Sice pořád nehraju svůj nejlepší tenis, ale jsem pořád tady a můžu se zlepšit. Bude těžké mě porazit. Doufám,“ usmála se na závěr Karolína Plíšková.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři