Skvěle! Plíšková zvládla dva zápasy během pěti hodin

Karolína Plíšková směle pokračuje v cestě za obhajobou titulu v Cincinnati a dnes má za sebou perný den. Během pěti hodin totiž odehrála osmifinále i čtvrtfinále! Nejprve si ve třech setech poradila s Italkou Giorgiovou, o hodinu a půl později pak nastoupila k dalšímu utkání, tentokrát s Dánkou Wozniackou. Bývalé světové jedničce oplatila týden starou porážku z Toronta a vyhrála hladce ve dvou setech. 

K zápasu s Giorgiovou nastoupila za stavu 3:0 (včera bylo utkání přerušeno kvůli dešti) a byla to přetahovaná. První sadu ještě získala česká ranařka, v té druhé už ale tahala za kratší konec provazu a musel rozhodnout třetí set. V tom už to bylo „na jednu bránu,“ Plíšková uštědřila své soupeřce nepopulárního kanára. V utkání se prezentovala celkem 27 vítěznými údery a mohla se začít připravovat na čtvrtfinále.

No, příprava to nebyla moc dlouhá. Trvala 90 minut. „Dala jsem si sprchu, sushi, pustila hudbu a šla zase na věc,“ komentuje průběh pauzy mezi zápasy aktuální světová jednička. Pokud se ale někteří obávali, že by snad mohla v zápase s Wozniackou působit unaveným dojmem, byli na omylu. To, co Plíšková ve čtvrtfinále předvedla, se řadí k jednomu z jejích nejlepších výkonů vůbec.

Karolína Plíšková s Dánkou Wozniackou získala první set v poměru 6:2, ve druhém pak zvítězila 6:4. Skvělý byl znovu servis, Plíšková dala čtyři esa, ale především čísla po prvním podání byla z říše snů. Svůj první servis dostala do kurtu ve 26 případech a jen jednou z toho byl bod pro Wozniackou! „V zápase s Caroline jsem se cítila opravdu skvěle, v podstatě tam nebyl jediný kritický moment a to je v souboji se soupeřkou takových kvalit až neuvěřitelné,“ řekla spokojená Plíšková.

Wozniacká je pro Plíškovou nejčastější soupeřkou, letos na sebe tyhle dvě narazily už popáté a česká tenistka se raduje ze třetího vítězství. Zítra ji čeká semifinále proti Španělce Muguruzaové, se kterou má Karolína skvělou bilanci. Plíšková ji porazila ve všech šesti vzájemných zápasech, letos už dvakrát.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři