Karolína Plíšková ukončila spolupráci s trenérem Kotyzou

Aktuální světová čtyřka Karolína Plíšková už nebude pokračovat v práci s trenérem Davidem Kotyzou. Se zkušeným koučem se na ukončení spolupráce domluvila před odjezdem na turnaje v Asii.

Karolína Plíšková zahájila spolupráci s Davidem Kotyzou v prosinci 2016 poté, co Jiří Vaněk odešel k Petře Kvitové. Plíšková během spolupráce s Kotyzou vybojovala tituly v australském Brisbane, katarském Dauhá a anglickém Eastbourne.

Karolína Plíšková strávila osm týdnů letošního léta také na pozici světové jedničky, ale po US Open, kde vypadla ve čtvrtfinále a nedokázala tak obhájit loňskou finálovou účast, klesla v žebříčku na čtvrté místo.

„Panu Kotyzovi děkuji za vše, co pro mě udělal,“ říká Plíšková na adresu padesátiletého trenéra. Důvodem ukončení spolupráce nejsou sportovní výsledky. „V některých ohledech se naše názory a pohled na věc rozcházely. Neshodli jsme se na strategii mého dalšího tenisového vývoje,“ vysvětlila Plíšková. „S Karolínou to byla příjemná práce a věřím, že to pro ni do další kariéry bylo přínosné. Budu ji samozřejmě dál držet palce,“ uvedl čerstvě padesátiletý trenér David Kotyza.

„Za celý tým přejeme Davidovi hodně štěstí v jeho další práci a zůstáváme dál v přátelském kontaktu. Jméno nového trenéra oznámíme nejpozději před začátkem příští sezony. Prioritou je teď úspěšné dokončení aktuálního ročníku, kvalifikace na turnaj mistryň v Singapuru, což je vrchol sezony, ke kterému se upínáme,“ řekl za zastupující agenturu PR Stars Michal Hrdlička.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři