Tentokrát žádné drama, Karolína smetla Gavrilovovou

Karolína Plíšková na úvodním grandlsamu v Melbourne dál vylepšuje své maximum. Na Australian Open si zahraje o semifinále. Světová pětka dnes v Rod Laver Areně bez problémů přehrála domácí Darju Gavrilovovou ve dvou setech 6:3, 6:3 a v dalším kole narazí na zkušenou Chorvatku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou.

Na centrálním dvorci se čekala elektrizující atmosfér,a Gavrilovová byla totiž poslední domácí hráčkou v soutěži. Jenže k žádným bouřlivostem vůbec nedošlo, celý zápas se totiž od začátku vyvíjel zcela jednoznačně ve prospěch české tenistky. Ta dala své soupeřce malou naději jen když si vybrala slabší chvilku.

V prvním setu si ji vybrala za stavu 5:2, kdy si prohrála podání, ale v zápětí rodačku z Moskvy při jejím servisu znovu zatlačila a první set uzurpovala pro sebe. Také druhá sada se pro Karolínu rychle začala vyvíjet dobře, byť svůj první servis ztratila, ale za stavu 5:3 využila svůj třetí mečbol celkově dvanáctým esem.

„Po titulu v Brisbane se cítím skvěle, už jsem tady vyhrála čtyři zápasy. Mám obrovskou radost, že jsem tady postoupila do svého prvního čtvrtfinále. „ - Karolína Plíšková

Čtvrtfinálovou soupeřkou bude Mirjana Lučičová-Baroniová, se kterou má pozitivní bilanci 3:2. Chorvatská veteránka je na žebříčku WTA na 79. místě, do letošního roku vyhrála v Melbourne ve dvouhře jen jeden zápas, a to hned při své premiéře před 19 lety! „Hraje agresivně odzadu, má dobrý servis, bude to rychlý zápas. Budu muset zase hrát agresivně,“ řekla Karolína Plíšková.

 

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři