Karolína prohrála čtvrtfinálovou bitvu

Karolína Plíšková nedokázala zastavit spanilou jízdu Mirjany Lučičové-Baroniové. Chorvatská veteránka ovládla nesmírně vyrovnanou třísetovou bitvu a po výsledku 6:4, 3:6, 6:4 postupuje do semifinále.

Karolína prožila skvělý začátek roku, česká jednička před dnešním soubojem ještě neokusila hořskost porážky. Po triumfu v Brisbane zvládla úvodní kola i na Australian Open, kde došla poprvé až do čtvrtfinálové fáze.

Zkušená Lučičová-Baroniová už ale vystavila stopku a vzájemnou bilanci srovnala na 3:3. Diváci v areně Roda Lavera moc delších výměn neviděli, obě tenistky hrály velmi agresivně a výměny ukončovaly na co nejemnší počet úderů. Karolína v úvodní sadě sice vedla 3:1, pak ale ztratila pět ze šesti následujících gamů a tím pádem celý set.

Na začátku druhé sady Plíšková rychle ztrácela, pak se ale zdravě naštvala, získala úderovou jistotu a vypracovaný náskok si pohlídala až do konce druhého setu, když v závěru přidala ještě jeden brejk.

V rozhodující sadě se Karolína hodně trápila na servisu a to se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor. Úspěšnost prvního podání měla jen 58% a ani počet vyhraných míčů po něm nebyl oslnivý jako obvykle. Chorvatka navíc hrála odvážněji, nasázela 33 vítězných úderů, zatímco Kája 20.

„Snažila jsem se bojovat až do konce, dostat ze sebe to nejlepší. Bohužel to nestačilo.“ - Karolína Plíšková

Lučičová-Baroniová zápas rozhodla po ošetření fyzioterapeutkou. Po návratu na kurt vyhrála 12 z celkových 13 výměn a postoupila do svého prvního grandslamového semifinále po 18 letech. „Před posledním gamem jsem byla nečekaně klidná, šla jsem do toho naplno a povedlo se,“ řekla po utkání přemožitelka Karolíny.

Napište mi zprávu

Všechna pole jsou povinná!

Hlavní partneři

Další partneři